7. tradition

Cph12 lever op til 7. tradition, som byder os at være selvforsynende.

At give det videre…
Et kendetegn ved konventerne arrangeret af Cph12 er, at det er gratis at deltage. Det er fordi deltagerne fra sidste konvent og på vores speakeraftener frivilligt har doneret penge nok til, at det også næste gang er muligt at invitere alle gratis med til konvent. Vi finder, at denne åndelige gestus er med til at sikre, at alle får en mulighed for at opleve det glade budskab om AA’s program for helbredelse uanset finansiel formåen. Vi beder dig derfor som deltager at være med til at give det videre til den alkoholiker, som ønsker at deltage i det næste konvent.

Hvad koster det at lave et konvent
Cph12 er som alle andre AA grupper selvforsynede, dvs. at vi ikke modtager bidrag udefra.
Den eneste forskel på cph12 og en almindelig AA gruppe er at vores budgetter er noget højere. Vi betaler for flybilletterne til de speakere vi inviterer. Det koster alt efter hvor i USA vores speakere kommer fra et sted mellem 4000 til 8000 pr. person. Nogle konventer har kun haft en speaker andre tre.
Vores huslejer ligger som regel mellem 15.000-20.000 kr. alt efter hvor vi er henne og hvor mange dage. De sidste år har huslejen været nede på 5.000, men før har den enkelte gange også været oppe på 25.000 kr.
Desuden laver vi en del PR, hvor den primære udgift er tryk af flyers.
Nogle gange har vores speakere overnattet på hotel, men vi forsøger dog altid at indlogere dem privat for at undgå denne udgift.
Så et sted mellem 25.000 til 35.000 kr. er det mest normale. Alle er velkomne til at kontakte os og få vores regnskab at se.

bAAr
Vi har på de sidste cph12 konventer lavet lidt om på vores ”kaffesalg”. I stedet for en fast pris på kaffe og sodavand satte vi en kurv op og lod 7. tradition gælde der, som ved indsamlingerne inde i salen. Giv hvad du kan.
Der var flere grunde hertil, en var ganske simpel: Det gør det mere enkelt, en anden  er at vi synes det skal være helt gratis at deltage hvis man ingen penge har, og en kop kaffe eller te høre nu engang med til et godt AA møde.
Denne kurv er blevet brugt flittigt og det er vores fornemmelse at folk godt kan lide denne facon. Som altid har vi fået de penge vi skal bruge til næste konvent.
Cph12 har gennem årene ikke samlet nogen formue. Vi bruger stort set alle de penge vi har før et konvent og får de penge vi skal bruge til det næste konvent.

I arkiv